Doporučená výbava pro vozíky CROOZER a XLC by CROOZER

 

Nevíte, co potřebuje Vaše miminko, aby mu bylo ve vozíku za kolem pohodlně? Co by měl vozík nutně obsahovat? Hledejte odpovědi v našem článku.

 

Díky velkému množství e-mailových dotazů na doporučené příslušenství pro vozíky CROOZER (XLC) jsme pro Vás připravili následující článek.

Před výběrem příslušenství si vždy rozmyslete, jak chcete Croozer (či XLC) využívat:

Zda jako cyklovozík, kočárek, jogger - zda budete jezdit po asfaltu, po polích, lesích či obchoďácích. :-)
Zda máte malinké "čerstvé" miminko, nebo větší dítko.
Zda můžete do příslušenství vozíku investovat 2 nebo 10 tisíc. (To samozřejmě s nadsázkou.)

Určitě Vám schvalujeme, že zvažujete nákup příslušenství, že chcete miminku dopřát to největší pohodlí.

Zde je seznam všeho, co Vám pro Váš vozík můžeme doporučit.
Rozdělili jsme příslušenství dle využití a dle nutnosti.

NEZBYTNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ:

ODPRUŽENÍ DOGY - jednoznačná volba. Za nás je toto nejdůležitější část každého vozíku.
(POZN.: k vozíkům XLC  je na našem e-shopu odpružení DOGY dodáváno v ceně vozíku)

Bez odpružení bych já osobně své dítě do vozíku neposadila. Jelikož se zabýváme (krom jiného) výrobou odpružení pro vozíky za kolo, máme hodně referencí na nutnost tohoto prvku. 90% doktorů nedoporučí jízdu s neodpruženým vozíkem. V zahraničí probíhají měření škodlivosti otřesů a vypadá to, že v následných letech bude prodej neodpružených vozíků zakázán. (Konkrétně výzkum probíhá v Rakousku, více informací nemáme.) Odpružení pasuje jak pro vozíky CROOZER, tak pro vozíky XLC.

Výhody odpružení DOGY:

- velký zdvih pružení - až dvojnásobná oproti pružení CROOZER Sylomer (záleží , jak si odpružení DOGY nastavíte)
- nastavitelná/regulovatelná tuhost pružení (pokud vezete malinké miminko vážící pár kg, potřebujete mít odpružení nastaveno na co nejměkčeji, aby bylo funkční i s tímto minimálním zatížením

- možnost deaktivace odpružení - např pro in-line bruslení je příjemnější odpružení deaktivovat/uzamknout. Toto není u vozíku CROOZER PLUS s pružením Sylomer možné.

- nízká cena odpruženého vozíku jako kompletu (oproti originál odpruženému vozíku CROOZER Kid for 1 (2) PLUS je cena vozíku CROOZER Kid for 1 (2) + odpružení DOGY cca o 4000 Kč nižší

- možnost výměny pružícího elementu (gumových popruhů či pružin) - tím je Vaše odpružení stále stejně funkční

- s odpružením DOGY je světlá výška vozíku vyšší - lepší průjezdnost terénem.

- další výhodou odpruženého vozíku odpružením CROOZER DOGY je větší stabilita vozíku. Nejen v terénu, ale i na rovném povrchu - na silnicích. Vozík lépe "sedí" i v zatáčkách.

ODPRUŽENÍ OCELOVÉ  - ECONOMY - certifikováno pro 1 místné vozíky

ODPRUŽENÍ DURALOVÉ - LIGHT - certifikováno pro 1 i 2 místné vozíky

 

DALŠÍ NEZBYTNÁ VÝBAVA VOZÍKU

MIMINKOVNÍK - pro dětičky od 1 do doby kdy samo neumí sedět (cca do  10ti měsíců věku) je nezbytný. Dítě je v miminkovníku v jakémsi polosedu, vidí z vozíku a pokud usne, příjemně se vyspí. Hlavička miminku "neplandá".

SLUNEČNÍ CLONA - určitě dle nás nezbytná věc. Moc nedoporučujeme místo clony používat plenku. Také jsme to takto zkoušeli - nešlo to. Plenka padá. Clona je za nevelkou cenu a udělá dobrou službu. Na cloně bychom nešetřili.

UPÍNACÍ SYSTÉM NA PŘEDNÍ CLONU A BOČNÍ CLONY - pro velmi snadnou obslužnost clon. Snadné upnutí a snadné stažení clon, když slunce přestane svítit.

PRO POHODLNÉ SEZENÍ VE VOZÍKU:

Za nás se jedná o nezbytné příslušenství pro děti od cca 9 měsíců do cca 2 let.
Není vhodné pro děti, které samy neumí ještě sedět.

Opory do 1-místných vozíků Croozer:

OPORA TRUPU A HLAVY PRO 1-MÍSTNÉ VOZÍKY 2005-15   -  Pro dětičky po přechodu z miminkovníku. Sedačka CROOZERu je hodně široká, tělíčko je třeba nějak "vypodložit".

nebo

* 2-DÍLNÁ OPORA TRUPU A HLAVY PRO 1-MÍSTNÉ VOZÍKY 2005-15 - zvlášť spodní část pro tělo a zvlášť záhlavník

* 2-dílná opora hlavy a trupu pro Croozer Kid 1 20016+

Opory pro 2-místné vozíky Croozer:
U dvoumístných vozíků je sedačka užší a opora není dle nás až tak nutná. Pokud povezete malinké dětičky, opora vhodná pro 2-místné vozíky je prívě tato viz odkaz.

2-DÍLNÁ OPORA HLAVY A TRUPU PRO CROOZER KID 2 VŠECH ROČNÍKŮ - doporučujeme

OPORA TRUPU A HLAVY UNI  - méně vhodné řešení, než opora výše

SKVĚLÁ DOVÝBAVA PRO CYKLISTIKU:

* PRACHOVÁ SÍŤKA CROOZER
* PRACHOVÁ SÍŤKA PRO XLC BY CROOZER

- pokud neplánujete jízdu výhradně po asfaltu, moc doporučuji zakoupit tuto síťku. Síťka na vozíku je řídká, prodává do vozíku hodně nečistot a miminka jsou po jízdě jako kominíci. Pokud bych se vcítila do miminka, asi bych moc ráda za zaprášený obličej nebyla. :-) Síťka zachytí jemné kamínky, jehličí...

VĚTRACÍ SÍŤKA DOGY - Vozíky CROOZER (XLC) mají obecně málo větracích míst. Vyrobili jsme pro lepší odvětrání vozíku "větrací reflexní síťku". Zadní prostor vozíku je uzavřen originál plachtičkou. Tu srolujete nahoru (pro zajištění je tam suchý zip). Přes tento prostor napnete síťku a máte krásně odvětrán celý zadní prostor. Navíc je plachtička celá reflexní a vozík je na vozovkách více vidět - je bezpečnější a ve tmě plní funkci odrazek. V letních teplých dnech bych také osobně již nevyjela.
https://www.odpruzeni.cz/croozer-prislusenstvi/671-vetraci-reflexni-sitka-na-croozer-xlc-1-seda 

 

ZÁMKY - určitě doporučujeme ty dražší, které jsme vybrali právě pro velkou bezpečnost. Osobně využíváme zámek viz odkaz na dalším řádku (v  kombinaci s Alarmboxem).
 
ŘETĚZOVÝ ZÁMEK COSA NOSTRA LED 100 CM                 
V kombinaci s alarmem:  
ALARM - ALARMBOX ABUS - za nás nepostradatelná věc pro bezpečí kol. Alarm se rozezní při manipulaci s kolem. (Lze namontovat i na konstrukci vozíku.) Osobně využíváme na svých kolech a jsme maximálně spokojeni. Dokonce už se nebojíme nechat kolo před obchodem (samozřejmě kolo ještě zamykáme kvalitním zámkem). :-) Více info u produktu.

DOPLŇKY PRO BĚH, INLINE A TURISTIKU

 KOTOUČOVÉ BRZDY DOGY - Nejúčinnější brzdy pro zadní kola vozíku. Ideální pro všechny, kdo chtějí vozík využívat na in-line bruslení, běh, či chůzi v kopcovitém terénu. Brzdy jsou kompatibilní pouze pro vozíky od roku výroby 2016 doposud.

Nebo méně účinné brzdění, lacinější verze (doporučujeme jen na chůzi, určitě ne na in-line):

BRZDOVÝ SET - čelisťová brzda předního 16" joggingového kola. Ideální pro běžnou chůzi . Vhodné spíše pro 1-místné vozíky. 

BOČNÍ SLUNEČNÍ CLONY DOGY - aby na Vaše miminko nesvítilo slunko ani z boku. Clony jsou srolovatelné. Pokud slunko nesvítí, clonu srolujete a zajistíte suchým zipem. Clona je pak dokonale schována a není pod originálním krytem vidět. 

DEAKTIVAČNÍ POPRUHY - pro toho, kdo nechce, aby mu vozík houpal pod rukama. Dva popruhy pro zamezení chodu odpružení. 

Schází Vám celá jogger set? Pokud je Váš vozík již starší, neklesejte na mysli, i pro Váš vozík umíme set dodat. :-)
JOGGING SET CROOZER 2005-15

JOGGING SET 2018+

PRO VYŠŠÍ OSOBY SKVĚLÁ VĚC:

NÁSTAVEC ŘIDÍTEK DOGY - Prodlouží řídítka o 15 cm. Vyšší osoby si stěžují, že při chůzi (spíše při in-line bruslení či při běhu) kopou do konstrukce vozíku, originál řídítka jim svou délkou nestačí. Pro tuto nepříjemnost Vám nabízíme nástavec řídítek.

 

ZIMNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ:

LYŽAŘSKÝ SET - pro běžkování či využití na sněhu

* ZIMNÍ FUSAK DO MIMINKOVNÍKU pro teploučké ležení i v těch největších zimách. Je kompatibilní pro víc značek vozíků i miminkovníků.

 

PRO PŘEPRAVU ČI SKLADOVÁNÍ VOZÍKU DOPORUČUJEME:

PŘEPRAVNÍ VAK NA VOZÍK - výborná věc pro "zazimování" vozíku ve sklepě. Samozřejmě slouží i pro převoz vozíku v autě.
PŘEPRAVNÍ VAK NA VOZÍK S UCHY - silnější materiál, ucha pro snažší nesení vozíku

PARKOVACÍ POTAH  NA VOZÍK - na zakrytí vozíku např venku pod přístřeškem

POTAH 20" KOL - často po vyjížďce či procházce náš vozík není úplně čistý. Jinak: často je vozík a jeho kola od bahna. A proto další šikovná věc: obal kol. Naleznete v našem e-shopu.

VAK NA KOLA - pokud nechcete kola "povlíkat", nebo chcete uskladnit/zabalit i přední joggingové kolo, můžete místo obalu kol využít tzv. "vak", který je též v našem e-shopu - šitý na míru kolům.

POTAH PŘEDNÍHO JOGGINGOVÉHO KOLA – ROZPÍNACÍ –lze nandat na nainstalované jogging 16“ kolo díky rozpínání na suchý zip

 

ŠIKOVNÁ VĚC NA BĚH, JOGGING NEBO IN-LINE BRUSLENÍ:

KONZOLE NA MADLO VOZÍKU - super věc pro to, aby jste měli stále po ruce mobil, peněženku či klíče od auta. Osobně jsem si konzoli dala na vozíček hned při 2. jízdě na in-linech. Otvory pro pití jsou celkem úzké, klasická cyklo láhev je hodně hodně na těsno, ale osobně používám konzoli právě pro mobil a klíče. Jinak do otvorů pro láhev se krásně dá dát pet láhev o objemu tuším 0,5 l. Barevné provedení se mění, aktuální nabídka v e-shopu.

ZVONEK - dobrá věc pro in-line bruslení

 

OSTATNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ:

PARKOVACÍ BRZDA pro vozíky CROOZER roku výroby 2013-2018 s nainstalovaným odpružením DOGY. V nabídce na našem e-shopu. Pro vozíky CROOZER roku výroby 2005-2012 originál brzda pasuje a není nutné dokupovat žádnou jinou parkovací brzdu. Vozík pro cyklo využití však parkovací brzdu nepotřebuje tak moc nutně.

PLÁŠTĚNKA - Z našich zkušeností víme, že pláštěnka není nezbytně nutná. Vozík má přední část chráněnou srolovatelným "igelitovým závěsem", který je v ceně vozíku. Ostatní části vozíku nechrání ani pláštěnka. Potah vozíku je dobrý, neprosákne běžným deštěm. Pokud by jste projížděli nějakým obrovským slejvákem, tak stejně po chvíli zastavíte a schováte se někde v přístřešku.

 

PŘÍJEMNÉ DOPLŇKY PRO VAŠE DÍTKO:

POLSTR SEDAČKY - sedačka vozíku je jen látková. Můžete pořídit polstr/vložku, která se používá např. i do kočárků. V našem e-shopu naleznete i tento produkt. Polstr ale nevidím jako nezbytnou věc. Využití: pro větší děti po vyndání miminkovníku, popřípadě po opoře trupu.

 

Dále možno dokoupit:

RUKÁVNÍK na madlo vozíku - pro zimní období - pokud nemůžete najít na našem webu, prosím volejte na tel. 773796858. Rukávníky máme u nás na obchodě.

* TAŠKA - další úložný prostor -  pokud nemůžete najít na našem webu, prosím volejte na tel. 773796858. Rukávníky máme u nás na obchodě.

REFLEXNÍ PÁSKY - zvýrazní vozík, je bezpečnější na cestách

REFLEXNÍ TYČINKY DO DRÁTŮ KOL - pro zlepšení viditelnosti za šera a za tmy

PRAPOREK - v ceně vozíku již je, není třeba ho dokupovat k novému vozíku

DRUHÝ CYKLO ZÁVĚS - pokud ztratíte či potřebujete větší počet cyklo úchytů - např. pro druhé kolo. V ceně vozíku je jeden kus.

 

NEJPOPTÁVANĚJŠÍ NÁHRADNÍ DÍLY

CYKLO OJ - velmi často dokupovaná část vozíku. Pro její objednání nám prosím volejte (t.: 773796858). Umíme dodat oje i pro starší vozíky Croozer.

PLASTOVÉ VLOŽKY PRO CYKLO OJ - plastová koncovka oje (skládá se ze 2 dílů)

ČEP - SPOJKA K PŘIPOJENÍ VOZÍKU CROOZER ZA KOLO - výběr ze 2 provedení dle roku výroby

 

Pokud by Vám cokoliv nebylo jasné, obraťte se na nás o radu. Ideálně telefonicky (na čísle 773796858).
Děkujeme za přízeň a přejeme příjemné cyklistění s dětičkami! :-)

Zpět do obchodu