Dlouhé cyklovýlety s malými dětmi zvládnete díky vozíku WeeHoo, větší ocení tažnou tyč nebo tažné lano

Chcete, aby i dlouhý cyklovýlet byl pro menší děti zábavný? Nebo jedete na cyklodovolenou nebo třeba na jednodenní cyklovýlet a už teď víte, že váš malý cyklista bude potřebovat pomoc při zdolávání větších kopců? Máme pro vás 3 tipy, jak to vyřešit. 

Může to být jednostopý vozík WeeHoo (vhodný pro děti 2-5 let, které i neumí jezdit na kole a držet rovnováhu), kde dítě šlape a tím “pomáhá” rodiči, nebo tažná tyč či tažné lano (pouze pro děti, které již umí jezdit na kole a drží rovnováhu), kterým propojíte své a dětské kolo, a vytáhnete je do kopce.

 

1) Jednostopý vozík WeeHoo - super pomocník pro zapálené cyklorodinky

Určitě znáte a máte zkušenosti s klasickými dvoustopými  vozíky s uzavřenou kabinou. V nich se ale děti můžou při delší cestě nudit, protože se “jen” vezou. WeeHoo kabinu nemá, takže děti mají mnohem větší rozhled, ale hlavně v něm můžou šlapat a tak rodičům “pomáhat” do kopce. Vyzkoušeli jsme to s našimi dětmi a bylo vidět, jak si užívají, že jsou taky důležité. 

Když se dítě unaví, v klidu si může zdřímnout a nikam nespadne. Dokoupit jde stříška  a pláštěnka, jezdit tak můžete v parných letních dnech i za deště. Díky tomu, že je WeeHoo jednostopé, projedete s ním i po úzkých lesních pěšinách. Navíc má vzadu úložné kapsy, takže nemusíte brát batoh. 

Ve vozíku WeeHoo můžete nastavit vzdálenost mezi sedačkou a šlapátky, díky tomu je vhodný pro děti od 96 do 132 cm. Jízdu v něm si užijí jak děti,  které ještě neumí jezdit na kole, tak ty, které třeba mají hendikep. WeeHoo máme ve variantě pro 1 i pro 2 děti a obě se dají v pohodě složit do kufru auta. 


WEEHOO TURBO  WEEHOO THRILL  WEEHOO BLAST

WeeHoo jednostopý vozík za kolo pro malé děti

2) Tažná tyč Peruzzo Angel - pro děti, co ještě na kole moc nejezdí 

Tažná tyč je skvělý pomocník pro děti, které si kolo teprve osahávají. Už udrží rovnováhu, umí jakžtakž jezdit po rovině, ale do kopce jim to zatím nejde. Vy jste tak celkem limitovaní trasami, kudy jezdit. 

Díky tažné tyči, která napevno spojí vaše a dětské kolo, můžete víkendové projížďky naplánovat i s menším převýšením. 

Upozorňujeme, že tažné tyče, od jakéhokoliv výrobce, nejsou vhodné pro děti, které na kole neudrží rovnováhu. Pro tento případ jsou vhodné výše uvedené jednostopé vozíky.

 

Výhody tažné tyče Peruzzo Angel

  • vhodná i pro malé děti - musí pouze umět udržet rovnováhu.

  • stabilní konstrukce

  • dobrá stabilita taženého kola

  • upevnění na dvou místech

  • nastavitelná výška zvednutí předního kola taženého jízdního kola

  • tažené kolo se nenaklání do stran

  • použitelná pro dětská kola s koly velikosti 10" - 20"

rVn8_vxnEWAcCJ-l5HDaRH4Sz-QyobS8dNKka3hC

 

Spojení kol pomocí  tažné tyče Peruzzo Trail Angel zabere v terénu jen chvilku, ale je potřeba udělat delší přípravu doma. Tyč si namontujete na sedlovou trubku a sklopíte ji do přepravní polohy. Stejně tak si nachystáte i držák dětského kola. Pod kopcem už jen připevníte tyč k patkám předního kola a k držáku. Tím se lehce zvedne přední kolo, ale jen asi o 3-5 cm (výška zvednutí je nastavitelná, není pevně dána, zákazník si sám určí, jak velké nadzdvihnutí bude). Na kopci tyč demontujete z dětského kola a sklopíte směrem k sedlu do přepravní polohy, aby se dala kdykoliv použít. Celá “operace” trvá asi minutu. Není třeba mít s sebou žádné nářadí. 

Kontrola nad dítětem 

Pro některé rodiče je důležité i to, že jim dítě nevjede, kam nemá. Proto tažnou tyč nasazují nejen v kopcích, ale třeba při průjezdu rušnějšími městskými lokalitami. Dítě neřídí, kam se jede, přední kolo má totiž ve vzduchu. Nicméně vždy platí, že dítě musí umět na kole sedět a držet rovnováhu. Jakékoliv tažné systémy nejsou vhodné pro děti, které na kole rovnováhu neudrží.

Tažné tyče se dají použít na kola velikosti 10’’-20’’, to znamená cca od 3-5 let věku dítěte. Hodí se na jízdu po zpevněných cestách. 

Tyče značky Peruzzo Angel v našem e-shopu seženete v červené, zelené nebo žluté barvě. 

 

 




3) NOVINKA tažné lano TIREVELO - na delší výlety pro zdatnější malé cyklisty 

využití pro děti i dospělé do cca 90 kg váhy


Občas potřebujete pomoci do kopce i větším dětem. Pro ty starší 5 let, kteří už zvládají kopec vyjet technicky, ale zrovna nemají dost síly, máme v nabídce tažné lano. Funguje na podobném principu, jako vodítko pro psa. Jakmile se tažné lano celé vytáhne, můžete začít šlapat. Lano je díky pružině neustále napjaté. V tomto případě má dítě větší svobodu a může si volit, jakou stopou pojede. Díky tomu se můžete vydat i mimo asfaltové cesty a užít si mnohem větší zábavu. 

Díky tažnému lanu také pomůžete dětem ujet víc km, než by ujely bez lana. My tažné lano používáme už druhým rokem a jsme spokojení my i syn. Díky této pomůcce s námi syn zvládl i 70 km trasy na dovolené v Alpách. 

 

Výhody tažného lana TIREVELO

  • velmi snadná a rychlá montáž

  • skladnost 

  • využití pro děti i dospělé do 90 kg 

  • pružnost lana plynulý přechod do fáze tažení
  • bez nutnosti montáží úchytu na dětské kolo, lze střídat mezi více kol

 

VIDEO TIREVELO- JÍZDA 

Tažné lano TIREVELO je skladné, v pohodě se vám vleze do batohu. Montáž je snadná  a  na rozdíl od tažné tyče Peruzzo Angel vyžaduje minimální přípravy doma (cca 3 minuty).   



Chcete letos vyrazit s dětmi na delší výlety? Pořiďte si pomocníky, díky kterým bude společná jízda do kopce pohoda! 

Zpět do obchodu