Pořiďte vozík a můžete běhat s vaším miminkem, nebo dokonce se svým starým psím kamarádem!

Říká se, že po narození dítěte se vám život otočí o 180°. Po pár měsících se ale z nadšení se stává rutina a začnou vám chybět vaše staré koníčky. Jenže co když vám nemá kdo pohlídat? Najděte si aktivity, které můžete provozovat i s malými dětmi, jako je třeba běh.

 

Běh s dětským vozík za kolokdejak

Leggero Enso Complete Sport 

Běhání vás nabije endorfiny, budete mít dobrou náladu, zhubnete a navíc se zase začnete dostávat do kondice. Koho by to nelákalo! Ale abyste byli v pohodě vy i vaše miminko, potřebujete na běhání kvalitní dětský vozík místo klasického kočárku. Kdysi se tyto vozíky označovaly jako vozíky za kolo, ale tomuto omezenému využití už dávno odzvonilo. Nyní jsou vozíky skvělými pomocníky na kdejaký sport.

Proč na běh potřebujete vozík, a ne kočárek? Tady jsou naše argumenty:

 

1) ODPRUŽENÍ

Schválně si vzpomeňte, jak to vypadá, když dobíháte tramvaj. Kočárek se třepe, dítě se uvnitř třepe. Nebo jak pracně zdoláváte terén na procházce v přírodě. Vozík LEGGERO Enso disponuje velmi kvalitním odpružením v podobě hydraulického tlumiče nárazů. Můžete se tak vydat běhat nejen po asfaltových cyklostezkách, ale i do měkčího terénu, který bude příznivější nejen pro vaše nohy.

PODROBNÝ ČLÁNEK O ODPRUŽENÍ 

2) VELKÁ KOLA

Když budete běhat často, po nějaké době zjistíte, že kolečka vašeho kočárku už pořádně nedrží a viklají se. Na pravidelné běhání potřebujete něco, co bude mít pořádná kola, s pláštěm a duší. Kola vozíků jsou velká a kvalitní, vydrží jízdu za kolem i běh v terénu. Díky jejich velikosti snadno přejedete nerovnosti a nečistoty na stezce (větve, kameny,..), či kořeny na lesní cestě.

 

3) STABILITA

Co je při přejíždění kořenů a dalších terénních nástrah důležité, kromě odpružení a velkých kol? Stabilita. Po připojení jogger setu* je vozík oproti kočárku výrazně stabilnější, a to díky delšímu rozvoru kol a přednímu pevnému kolu.

*Jogger set je nezbytný na téměř všechny sporty. Skládá se z páru ramen a kolečka s upínacím mechanismem, jeho instalace na vozík je bleskurychlá.

 

4) BRZDY

Na běh se vám ne vždycky povede dostat do přírody, ale veli často se musí proplétat na stezce mezi maminkami s dětmi na procházce, nebo mezi pejskaři s volně pobíhajícími čtyřnohými miláčky. Abyste v případě, že vám do cesty vběhne nějaký pejsek či dítko, vozík  v rychlosti běhu či in-line bruslení bezpečně zastavili,  musí mít váš vozík kvalitní brzdy. 
Kvalitní vozíky mají ve výbavě kotoučové brzdy zadních kol, téměř shodné s brzdami, jaké mají horská kola. Díky nim vždy stačíte spolehlivě zastavit téměř ihned. Také díky tomu jsou vozíky Leggero certifikované a schválené také pro in-line bruslení. Takže kdyby vás náhodou napadlo vystřídat tenisky za brusle, s Ensem si to můžete v klidu dovolit.

 

5) OCHRANNÝ RÁM

Podobně, jako Vás v autě chrání karoserie, je ve vozíku vaše děťátko chráněno pevnou konstrukcí.  Pokud by přeci jen došlo k jakékoliv kolizi, Vaše miminko je maximálně chráněno okolo celého svého těla a hlavičky.

 

6) NÍZKÉ TĚŽIŠTĚ

Vozík má oproti kočárku výrazně nižší těžiště, které brání jeho převrácení. Při rychlé změně směru jízdy, kdy se někomu potřebujete vyhnout, při najetí na kámen, nebo při vašem zakopnutí, kvalitní vozík nepřevrhnete. Další velkou výhodou je, že dítko zvládne velmi snadno samo bezpečně nasednout i z vozíku vylézt, aniž by hrozilo převrácení.

 

7) CELOROČNÍ VYUŽITÍ

S vozíkem můžete vyrazit běhat nejen v létě, ale i v zimě. Milovníkům zimy a běhu na lyžích stačí připojit „ski set“ a užijete si běhu i na zasněžených pláních. Dětičkám ve vozíku nebude zima, protože jsou zachumlané ve fusaku v uzavřené kabině.

 

8) VŠESTRANNOST A DELŠÍ VYUŽITÍ

Vozík využijete na mnoho sportů a aktivit. Od běhání, přes cyklistiku, in-line bruslení a túry do přírody, až po běžky. Vozík nekupujete pouze na běh, nebo na krátkou dobu. Užijete si ho mnohem déle než běžný kočárek. Do vozíků Leggero se vejdou dětičky až do jejich 7 let. To se hodí například, když není děťátko úplně zdravé, nebo je zraněné.

Důležité je vozík také správně vybavit. Doplnit jej příslušenstvím, které je vhodné právě pro vaše děťátko.
Nevíte-li si rady s výběrem toho pravého příslušenství, neváhejte nás kontaktovat, nebo si pročtěte naše další články, na něž jsme Vám dali odkazy dole pod článkem.

 

 

Ukažte svět v běhu i psím kamarádům!

 

Běh se psem ve vozíku

 

Víte, že i vašeho pejska můžete vyvézt na procházku? I když je zraněný, nebo starý, ocení, že je pořád součástí smečky.

Díky vozíkům Leggero Enso Sport Dog (pro menší psy) či Croozer Dog Jokke (pro psy až do váhy 35 kg) s odpružením DOGY DOG, kočárkovým a jogger setem můžete s pejskem podnikat cyklovýlety i pravidelně běhat po okolí.

Leggero Enso je sice primárně pro děti, ale po vymontování sedačky se z něj stává luxusní vozík pro psa. Navíc se dá velmi citlivě nastavit i odpružení vozíku, takže váš pejsek nebude trpět otřesy, jako je tomu u obyčejných vozíků na trhu, které buď odpružení nemají, nebo mají odpružení, které je spíše ozdobou než funkčním prvkem.

A jak jsme zmínili, nemusíte pořizovat čistě psí vozík. Až vaše děti odrostou, může vozík zdědit váš čtyřnohý důchodce. 

Leggero Enso můžeme opravdu doporučit, protože ho sami občas využíváme pro naši fenku Darinku. :-)

ČLÁNEK O PSÍCH VOZÍČCÍCH

Výběr vozíku:

Láká vás začít běhat s některým z našich vozíků? Zkuste si pročíst naše další články. A pokud ani tam nenajdete odpověď, který vozík či výbavu k němu máte ideálně vybrat, neváhejte nás kontaktovat a s výběrem vám rádi pomůžeme!

Tip na další články:

JAK VYBRAT VOZÍK?

REPORTÁŽ VE SNÍDANI S NOVOU - VOZÍK VS. CYKLOSEDAČKA

JAK SI MOHU DOVYBAVIT VOZÍK LEGGERO ENSO? 

SEZENÍ VE VOZÍKU 

S VOZÍKEM NA LYŽE 

BRUSLENÍ S VOZÍKEM

JAK DLOUHO VYUŽIJU VOZÍK?

 

 

Váš tým ODPRUŽENÍ.cz
Tel.: 773796858

 

 

Zpět do obchodu