Zkušenosti s vozíkem při bruslení

Na in-line brusle bezpečně, tedy s vozíkem!

Na in-line brusle bezpečně, tedy s vozíkem

Je to již více jak rok, co se první švýcarské vozíky značky Leggero prohání po českých cyklostezkách a jiných cestách necestách. Proto jsme se rozhodli podělit se s vámi se zážitky našich zákazníků.

Jeden z prvních vozíků Leggero si od nás zakoupila zákaznice, aktivní sportovec. Rozhodla se koupit vozík Leggero, jako náhradu za kočárek, s kterým pravidelně chodila bruslit. Nedala ji spát myšlenka, co by se asi stalo, kdyby s dítětem v kočárku měla nehodu. Například by ji srazil cyklista, jiný bruslař či auto. Rozhodla se tedy pro koupi vozíku za kolo s možností použití na jogging či bruslení. A tím je právě LEGGERO ENSO, jako jediný certifikovaný vozík pro in-line bruslení. Tedy pohyb ve veliké rychlosti s vlastními brzdami schopnými dostatečně a efektivně vozík zpomalit i při celkové hmotnosti 45kg. Tato hmotnost je maximální povolená hmotnost břemene taženého za kolem, tedy cyklovozíku. A to právě ENSO zvládne, nejenom díky účinným kotoučovým brzdám převzatých z horských kol. Výběr byl tedy jednoduchý, jediná možná varianta, jen vybrat zda bílý nebo béžový. Mnozí přitakávají, že bílé ENSO je jedinečné, béžové bude praktické. Přesto naše zkušenosti s použitými materiály jsou vynikající a i předváděcí vozík, který je v provozu rok a půl je jako nový. Zákaznice vybrala bílé provedení, které je krásně vidět a odráží více světla, tudíž nehrozí přehřátí jako u vozíků s tmavým zbarvením. Všichni byli spokojeni. Po první jízdě byla zákaznice nadšená ze snadné ovladatelnosti díky vyváženému těžišti nad zadními koly stejně jako z odpružení, z brzd, které fungují na 100% a celkové snadné manipulaci a praktičnosti. Ne nadarmo častují nezaujatí LEGGERO ENSO Rolls-Roycem mezi vozíky. Podařilo se naplnil očekávaní naší zákaznice.

                         

Nicméně týden se s týdnem sešel a zákaznice nám volá. Napůl se slzami v očích z nešťastné události, která se jí stala a napůl štěstím, že nedošlo k vážnému zranění. Ano, zhruba po 14-ti dnech jela zákaznice na svou oblíbenou projížďku na bruslích. Bohužel se stalo, co by nikdo nechtěl. Při průjezdu pod mostem, kde se stezka náhle sklápí dolů, došlo ke střetu v celkem velké rychlosti zhruba 25 km/h s cyklistou jedoucí na svém silničním kole podobnou rychlostí. V případě srážky s protijedoucím předmětem se rychlost sčítají a náraz odpovídal tím pádem nárazu do zdi v rychlosti 50 km/h. Následky děsivé. Cyklista má zlomený rám kola a další zlomeniny a pohmožděniny na svém těle. Bruslařka oděrky, pohmožděniny ale naštěstí nic vážného. A co dítě? Ke kontaktu kola s vozíkem došlo v přední části, kde je upevněno přední joggingové kolo. To je připevněno k vozíků speciálně profilovaným hliníkovým rámem. Na vozíku nejsou známky poškození. A dítě? Dítě sedí ve vozíku jako předtím, bez jakéhokoliv zranění. Došlo pouze k otlačení opěrky hlavy, která jak bylo vidět splnila funkci na 100% a utlumila náraz, stejně tak anatomický sedák vozíku ENSO. Vyvázlo z děsivé nehody bez jakýchkoliv následků.

Zákaznice nás požádala o expertízu vozíku pro pojišťovnu. Vozíček k nám zaslala s velikým poděkováním.  Byla si jistá, že kdyby jela na brusle s kočárem, jak byla vždycky zvyklá, že to skončilo hodně špatně. Vozík jsme celý zkontrolovali a nenašli jediné poškození, které by naznačovali nehodu v rychlosti 50km/h. Tento případ nás utvrdil ve výjimečnosti vozíků Leggero nejenom z hlediska designu, ale i konstrukce, komfortu a bezpečnosti.

Děti jsou to naše nejcennější, co máme. Proto dbejme na jejich bezpečnost. Čtěte pozorně návody ať už sportovních náčiní či vozíků. Už jenom fakt, že vozík není určený na bruslení, anuluje veškeré plnění pojišťovny při případném nároku na pojistné plnění. Ale hlavně pokud vozík není určený na bruslení, není to jen tak z plezíru, ale má to své odůvodnění. Nedostatečně účinné brzdy, konstrukce vozíku s omezením apod.

Tak jako Vám přejeme i naší zákazníci mnoho šťastných kilometrů nejen v sedle, ale i při in-line bruslení nebo běhání s vozíkem LEGGERO ENSO.

 

Tým ODPRUŽENÍ.cz

 

                                                                    

Zpět do obchodu