Kde se vzaly švýcarské vozíky Leggero

Píše se rok 1988 a ve Švýcarsku je vyroben první vozík pro přepravu dětí. Ano, historie značky je dlouhá více jak 30let. To je důkazem dlouholetých zkušeností s vývojem a výrobou vozíků za kolo.

Brüggli.png

 

V novodobé historii je značka Leggero vyráběna společností Brüggli. Tato společnost je nezisková organizace podporovaná státem, zaměstnávající osoby s různým postižením. V praxi to znamená, že hlavní rolí není zisk, jako tomu je u jiných komerčních společností, ale funkčnost a nejvyšší kvalita výrobků , společenské uplatnění osob s omezením a společenská odpovědnost. Ona kvalita je leckdy na úkor kvantity. To je důvodem, proč nepotkáte vozík Leggero na každém rohu. Vyrábí se ve Švýcarsku pod precizním dohledem místních inženýrů a i díky tomu jsou kapacity omezené. Vozíky Leggero jsou v nabídce na trzích v Německu, Rakousku a samozřejmě Švýcarsku, kde je značka Leggero synonymem pro cyklovozíky. Asi jako tomu je dnes se značkou LUX a vysavači, popřípadě s WABkou, alias tlakovou myčkou. Jelikož má značka Leggero pouze jednoho obchodního zástupce, nebylo v silách společnosti zajistit expanzi do ostatních evropských zemí natož na trhu s cizí řečí. To je důvod, proč vozíku Leggero nebyly doposud dostupné na českém trhu. Nicméně vedle výroby dětských sportovních vozíků nejen za kolo společnost Brüggli disponuje vlastním zázemím v podobě obráběcích center a CNC ohýbaček na nejvyšší úrovni, vlastní tiskárnou, vlastní dílnou pro šití a samozřejmě zázemím pro montáže. Takové zázemí napovídá, že vozíky nejsou jediné ve výrobním portfoliu společnosti. Brüggli je světovým lídrem ve vývoji a výrobě přepravních boxů pro psy. ANO, jsou světovou jedničkou a na trh přivedl mnoho unikátních řešení pro zvýšení bezpečností psů přepravovaných v dopravních prostředcích.

 

  

Výrobky společnosti Brüggli jsou ověnčeny mnoha oceněními a reprezentují švýcarskou preciznost, kvalitu a nejvyšší možnou úroveň zpracování. To vše je doložena mnoho certifikáty bezpečnosti, nezávadnosti a v neposlední řadě úspěšnou certifikací u TÜV SÜD. A právě takové jsou i vozíky Leggero.

 

Píše se rok 2017 a koná se největší výstava zaměřená na cyklistiku v Evropě. Po mnoha letech od poslední výstavy se opět vydáváme na výstavu obhlédnout novinky na trhu. A to byl právě klíčový krok k tomu, abychom vůbec objevili značku Leggero a její fantastické vozíky. I nám do té doby neznáme, přestože jsme tou dobou podnikali v tomto oboru již 8 let. V roce 2018 jsme dovezli do ČR první kusy jako horkou novinku. Sezóna 2019 je první kompletní a desítky zákazníků si již užívají při sportovních aktivitách s vozíky Leggero.

Všem děkujeme za důvěru!
Tým ODPRUŽENÍ.cz

 

Zpět do obchodu