Nejbezpečnější procházka i vyjížďka s miminkem?

Pokud pátráte, jaký sportovní kočárek zakoupit pro miminko, nebo větší dítko, pomůžeme Vám s výběrem.

Jste-li vášnivý turisté, ale také rádi jezdíte na kole, zvolte místo kočárku bezpečnější dětský vozík. Dříve byly tyto vozíky haněny pro jejich nebezpečí, ale doba postoupila a na trhu jsou nyní tak bezpečné a vybavené vozíky, že již jejich kvalita předčila kočárky.


Proč vozík místo kočárku?

1) Bezpečí na první místě
Ve vozíku je dítě je celé chráněno bezpečným rámem. Přirovnejme kočárek s vozíkem asi tak, jako auto s motorkou. Při nehodě či překlopení vozíku bude Vaše miminko celé ochráněno kvalitní konstrukcí. U kočárku je chráněno jen částečně. Navíc je samozřejmě dítě připoutáno bezpečnostními pásy. U vozíku za kolo je navíc dítě ochráněno zapnutím předního krytu, který při pádu nedovolí vypadnutí dítka z kabiny. Tyto aspekty si málo který rodič uvědomí a vezme dítě v obyčejném kočárku například na brusle. Na brusle nejsou kočárky určeny právě díky absenci ochranného rámu, nebo kvůli chybějící brzdě zadních kol. Pokud kočárek disponuje kotoučovými brzdami, opět se zamyslete nad bezpečím při jeho překlopení. Na in-line brusle doporučujeme určitě vozík LEGGERO Enso, který jako jediný vozík na světě splňuje nejpřísnější normy německé tetovací společnosti TÜV a prošel i náročnými crash-testy.

2) Všestranné využití
Vozík využijete hned na několik způsobů. Jako kočárek, jako vozík za kolo, jako jogger na běh či in-line bruslení, na delší pěší túry a jako lyžařský vozík. Jakmile děti z vozíku vyrostou, využijete vozík dále jako nákladní vozík nejen pro přepravu nákladu (stan, věci na koupaliště a podobně), ale také například pro převoz vašeho čtyřnohého mazlíčka, tedy jako vozík pro psa.

3) Průchodnost terénem

S vozíkem si můžete troufnout jít či jet, díky jeho velkým 20“ kolům, do téměř jakéhokoliv terénu.
Kvalitní vozíky také nabízí velmi efektivní odpružení s velkým zdvihem. Kočárky jsou i v tomto ohledu omezené.
Jízda ve sněhu je také pro vozíky snazší. Několik značek nabízí dokonce zimní ski sety, takže se můžete s vozíkem vydat i na běžky, nebo do hor, kde jsou neodklizené, zasněžené cesty.

4) Délka využití

Kočárky jsou většinou využitelné pouze do doby, kdy se samo dítko naučí zdatně chodit. Dále je využití kočárku ne příliš velké.
Vozíky jsou stavěny tak, aby uvezly i děti až do 7 let. Ptáte se, proč vozit 7 leté dítě?
Například v jeho nemoci, či úrazu. Dále na delší turistické výlety. Pokud Vaše dítě neujde delší trasu, než byste si přáli zvládnout vy, můžete ho tu a tam popovézt, nebo ho ve vozíku nechat jen na chvíli odpočinout.

5) Ekologie a Váš čas

Jak jsme již zmínili v bodu 3, vozíky jsou většinou konstruovány i pro větší děti.
Máme pro Vás tip: nejezděte na dětské kroužky autem. Vyrazte na kole a vezměte s sebou například koloběžku. Jakmile nebude dítko moci, posaďte ho do vozíku a koloběžku dejte do úložného prostoru vozíku, nebo pověste na řídítka. S takovou pomocí nejen ušetříte benzín, tedy peníze a životní prostředí, ale v dnešních přeplněných městech Vám cyklo dojíždění ušetří i čas, který byste strávili v kolonách či při složitém parkování.

6) Nákladní prostor

Jdete-li na celodenní výlet, vozík Vám poskytne veliké úložné místo. Nákladní prostor vozíku je opět nepoměrně větší než převážná většina kočárků. Do vozíku za  kolo například opět značky XLC by CROOZER či LEGGERO sbalíte celou rodinu, někdo ještě „přibalí“ svého pejska do nožního prostoru dítka. 

Máte-li další dotazy a nebo třeba nápady na další téma, budeme moc rádi, když se na nás obrátíte. Volejte na telefonní číslo 773796858 (pro němčinu nebo angličtinu 602675279) nebo piště na e-mail info@odpruzeni.cz.

Zpět do obchodu