Proč zakoupit právě vozík za kolo švýcarské značky LEGGERO?

Švýcarské dětské vozíky za kolo LEGGERO 

Vítáme Vás na stránkách věnované těm nejbezpečnějším vozíkům za kolo, kočárkům a joggerům 3v1.
Vítejte ve světě LEGGERO!

Hlavní výhody vozíků LEGGERO

 1) Původ

30 let na trhu, švýcarská kvalita

Dětské vozíky Leggero jsou vyráběny u Bodamské jezera, ve Švýcarsku již od roku 1988, tedy více než 30 let.  Takto dlouhá historie je důkazem velkého množství zkušeností s vývojem dětských vozíků na přepravou dětí, a to jak na cyklostezkách, tak i v terénu.

2) Bezpečnost

Crash testy při 50 km/hod - deformační zóny, TÜV atestace


Hlavní gró vozíků LEGGERO je bezpečnost. Vozíky LEGGERO úspěšně prošli nejmodernějšími atesty TÜV a GS, včetně crash testů. Vozíky jsou testovány na náraz při rychlosti 50 km/hod. Deformační zóny jsou na vozíku řešeny tak, aby bylo děťátko maximálně ochráněno i při nehodě. Skládací systém vozíku je vyřešen takovým způsobem, aby při zadním nárazu nedošlo ke sklopení vozíku.

 

3) Nulový obsah škodlivin

Veškeré materiály na vozících prošly více než 60 chemickými testy, které zaručují 0% přítomnost škodlivin. Všechny součástky jsou speciálně vyráběny pro LEGGERO, aby tato vlastnost zůstala zachována a ani po letech používání neprostupovali k miminku žádné škodliviny.

4) Hydraulický tlumič podvozku s odpružením až 75 mm

Vozíky LEGGERO Enso disponují funkčním integrovaným odpružením podvozku včetně tlumení, se zdvihem až 7,5 cm s možností regulace tuhosti
Dle nás dovozců - specialistů na odpružení pro dětské vozíky, je toto velmi důležitý bod, proč používat pro nejmenší děti právě vozík LEGGERO Enso. 

Vozíky LEGGERO Vento mají sylomerové odpružení se zdvihem cca 5 cm. Můžete se s nimi vydat na projížďky po cyklostezkách, či po městských parcích.

5) Vozíky LEGGERO jsou výrobcem určeny pro in-line bruslení

Výrobce LEGGERO vozíky přímo doporučuje pro in-line bruslení. Díky jejich perfektnímu zhotovení brzd a výborné stabilitě je vozík bezpečný i při tomto sportu. Vozíky jsou konstruovány tak, aby jejich ovladatelnost při zatáčení byla naprosto dokonalá a s vozíkem se Vám komfortně manipulovalo.

6) Komfortní sedačka

Ergonomická, nastavitelná a mikrovibrace pohlcující sedačka Enso navržená s týmem lékařů

Sedačka vozíku LEGGERO Enso je ergonomicky řešena a velikostně nastavitelná dle velikosti dítěte. Nastavení výšky opěrky trupu a hlavy je velmi jednoduché, pouhým zatáhnutím sedačku posunete. Sedačka je regulovatelná také na výšku. Regulujete tak vzdálenost sedačky mezi zadečkem a podlahou, přesně na míru Vašemu miminku.

Sedačka byla vyvíjena s týmem lékařů, aby byla po zdravotní stránce bezpečná, poskytovala správnou podporu páteře a zajišťovala správné dýchání dítěte.

Sedačka je ve vozíku uchycena zavěšením, a to tak, aby pohltila nejmenší vibrace, které není možno odfiltrovat žádným typem odpružení kol či podvozku.   

7) Snadné skládání / rozkládání

LEGGERO Enso má velmi jednoduchý systém skládání tzv. „Click&Fold“, které je naprosto jednoduché a hlavně neskutečně rychlé.
Taktéž ovládání kočárkových koleček je maximálně pohodlné a jednoduché. Klečka jsou integrovaná v rámu vozíku a aktivují se pouhým vykopnutím bez nutnosti ručního odjištění (např. se k vozíku nemusíte ohýbat).

8) Kvalitní kotoučové brzdy

Kotoučové brzdy z horských kol

Kotoučové brzdy zadních kol vozíků LEGGERO jsou konstrukčně stejné, jako brzdy pro horská kola, kde je vyžadována nejvyšší funkčnost a 100% spolehlivost brzdění. Model ENSO má mechanické kotoučové brzdy, model VENTO (ve výbavě Sport) hydraulické kotoučové brzdy. Oba modely mají perfektní efektivitu brzdění, proto je výrobce přímo doporučuje i na in-line bruslení.

 

9) Upnutí za elektrokolo

Díky speciálnímu upnutí je možné vozíky LEGGERO použít za běžná kola i elektrokola. V sortimentu jsou samozřejmostí i adaptéry pro kola s pevnou osou.

10) Plastový kryt podlahy vozíku

Celoplastová vana vozíku LEGGERO Vento

Přední část vozíku Enso je tvořena plastovou vanou, která chrání podvozek od podření. Tato část vozíku je nejvíce náchylná na nárazy při jízdě v terénu. Nejčastěji zničená místa vozíků za kolo jsou právě podvozky, které běžně bývají řešeny textilií.

Vozík LEGGERO Vento je unikátní svou celoplastovou vanou. Vozík je nejen maximálně odolný, ale dává vozíku i velkou variabilitu. Vozík je možné využít jako dětský vozík za kolo, kočárek a jogger, ale také jako nákladní vozík, nebo vozík za kolo pro psa. Až Vaše děti odrostou, můžete z dětského vozíku udělat nákladní vozík pro přepravu například stanu, výbavy k vodě nebo jej používat právě pro přepravu pejska. Vozík je prostorný a jeho konstrukční nosnost je 100 kg, můžete tedy ve vozíku přepravovat i pejsky dva. Pozor: legislativně je možné využívat vozíky za kolo pouze do zátěže 40 kg. Dále je nutno myslet na Vaše kolo, zda je schopno uvézt náklad nad 40 kg. Vozík zátěž vydrží, ale legislativa a vaše kolo Vám dávají toto omezení.

11) 1-2 místný vozík 2v1

LEGGERO Vento – jeden vozík ale dvě verze naráz.

Během minuty přestavíte vozík Vento z 1-místné verze na 2-místnou a naopak.
Vozík Vento je ideální řešení, pokud používáte vozík za kolo jednou pro jedno dítě, podruhé pro děti dvě.
Unikátní vozík, který nabízí sezení jednoho dítěte uprostřed vozíku. Vozík je tak zatížen rovnoměrně a je tak  zachována stabilita vozíku. Nikdy není ideální vozit 1 děťátko na 1 straně vozíku.

 

12) Velký úložný prostor

Vozík LEGGERO Enso je u zákazníků oblíben i pro velký úložný (sklopný) prostor, kam můžete naložit až 9 kg zátěže. Vybavíte tak celou rodinu na cestu a nic Vám nebude na výletě chybět. U vozíků Vento je úložný prostor za sedačkou a opět poskytuje velký prostor pro uložení 

 

13) Prachová síťka

Vozíky LEGGERO mají přední síťku řešenou tím nejvhodnějším způsobem, a to certifikovanou prachovou síťkou. Miminko nebude ve vozíku zaprášené, tak jak se tomu děje u konkurenčních vozíků (zde se toto řeší přídavnými síťkami, ale je tím zhoršená průhlednost). 

 

14) Dobrá dostupnost náhradních dílů

Garance dodání náhradních dílů 10 let

Brüggli, výrobce značky LEGGERO je firma ležící od ČR pár set kilometrů, tudíž dodávky náhradních dílů jsou bezproblémové a velmi rychlé. LEGGERO garantuje dostupnost náhradních dílů ještě 10 let po ukončení výroby daného modelu.

Vozíky jiných značek, které jsou vyráběny v Číně, mají dostupnost náhradních dílů v některých případech výrazně horší. U vozíků lacinějších značek dokonce nejsou náhradní díly dostupné vůbec. Jedná se hlavně o vozíky prodávané v supermarketech. Od nákupu těchto vozíků varujeme především. Jejich bezpečnost je mnohdy nulová. 

 

15) Dokonalý design

S vozíkem LEGGERO Vás nikdo nepřehlédne. Ať jej používáte jako vozík za kolo, sportovní kočárek, nebo jogger. Výrobce značky LEGGERO, firma Brüggli, dává velký důraz nejen na bezpečnost, kvalitu, ale i na nadčasový, luxusní design. V roce 2016 vyhrálo LEGGERO ocenění „Swiss design 2016“.

 

16) Jednoduché uvedení do provozu 

Zprovoznění vozíku LEGGERO ENSO je velmi jednoduché. Nepotřebujete žádné nářadí. Samozřejmě je důležité si nejprve přečíst návod (dodáváme plnohodnotný český návod), abyste věděli např. jak nandat kola, jak se při používání vozíku chovat, na co nezapomenout, jak správně miminko upnout atd. U modelu VENTO je nutné použít nářadí, to je součástí balení.

 VIDEO UVEDENÍ VOZÍKU DO PROVOZU 

Přejeme hodně zábavy s Vaším vozíkem LEGGERO!

Tým DOKOV s.r.o.
Dovozce značky LEGGERO
„Vozíky nás baví!“

Naše firma DOKOV spol. s r.o. působí na cyklo-trhu od roku 1992. V devadesátých letech jsme byli jedni z největších evropských výrobců speciálních komponentů pro sjezdová kola, ale také jedni z prvních výrobců cyklovozíků. Od roku 2009 jsme celou naši produkci zaměřili pouze na dětské vozíky za kolo. Přes vlastní značku DOGY Components jsme se dostali k renomované značce LEGGERO, která nás nadchla pro její dokonalé vozíky s exkluzivními vlastnostmi.

Zpět do obchodu