Informace o odpružení DOGY pro vozíky Croozer

Přemýšlíte o koupi vozíku CROOZER? Nevíte proč by jste si meli pořídit odpružený Croozer a nezůstávat u neodpruženého CROOZERu?

A nebo stále nevíte, zda CROOZER, XLC nebo CHARIOT? 

ČASTÉ DOTAZY K ODPRUŽENÍ CROOZER

 

Odpružení DOGY components pro vozíky CROOZER a XLC.

Odpružení DOGY udělá Váš vozík bezpečný, komfortní a zdraví nezávadný pro vaše dítě.

Při jízdě s neodpruženým vozíkem dochází k vibracím, které jsou pro děťátko nejen nepříjemné, ale i zdravotně nebezpečné. Neodpružený vozík doporučujeme využívat pouze v 100% rovném terénu, který v ČR bohužel nenajdeme. Ani asfaltové silnice nejsou 100% rovné a i na nich dochází ve vozíku k vibracím a nárazům.

S odpružením DOGY můžete beze strachu opustit i asfaltové silnice a můžete se vydat s děťátkem do přírody, bez nebezpečí aut a výparů z nich, na krásné polní, či lesní cesty a cestičky - s čerstvým vzduchem, bez hluku, do příjemného klidného prostředí pro Vás i vaše nejdražší.

Místo věčně nepříjemného drncajcího vozíku budete mít útulný vozíček, pohodlný a příjemný každému miminku od nejútlejšího věku.
Kdo neviděl či neozkoušel, nemá potuchy, jak moc velký rozdíl to je: jízda s odpruženým vozíkem oproti neupravenému, neodpruženému vozíku.


Odpružení DOGY components je vyráběno od roku 2009 a je certifikováno českým strojírenským úřadem, což zákazníkům zaručuje jeho kvalitu, funkčnost a spolehlivost.

Rozdíl mezi originálním odpružením Sylomer vozíků Croozer Plus a odpružením DOGY components:

 

1) Možnost plynulé regulaci tuhosti odpružení - odpružení DOGY je konstruováno tak, aby vyhovovalo dětem všech váhových kategorií (dle výrobce: vozíky pro 1 dítě – zatížení do 35 kg, dvoumístné vozíky - zatížení do 45 kg). Odpružení DOGY lze regulovat tuhost, proto bude vozík komfortní opravdu pro každé děťátko. Pokud vezete malinké miminko vážící pár kg, potřebujete mít odpružení nastaveno na co nejměkčeji,aby bylo funkční i s tímto minimálním zatížením. To je problém u všech ostatních originálních pružících systémů – jak u vozíků Croozer, tak u vozíků Thule / Chariot.)

2) Velký zdvih odpružení – Odpružení DOGY má až dvojnásobný zdvih pružení, než odpružení Sylomer. Záleží, jak si sami odpružení DOGY nastavíte. Zdvih odpružení je až 12 cm, vyrovná tedy téměř každý náraz, či vjetí i do většího dolíku.

3) Možnost deaktivace (vypnutí) odpružení - Pokud si nepřejete, aby vozík pružil, je možné vypnout pružení tzv. „deaktivačními popruhy“ které naleznete na našem e-shopu. Toto není u vozíku CROOZER PLUS s pružením Sylomer možné. A kdy můžeme deaktivaci využít? Např. Při chůzi z kopce ve velkém terénu. Tam je lépe si odpružení buď omezit (přenastavit tuhost odpružení na tvrdší) nebo vypnout úplně. Vozík bude pohodlnější pro ovládání.

4) Větší světlá výška vozíku při použití odpružení DOGY - mírné zvýšení světlé výšky vozíku znamená lepší průchodnost terénem při zachování nízkého těžiště

5) Další výhodou odpruženého vozíku odpružením DOGY components je větší stabilita vozíku. Nejen v terénu, ale i na rovném povrchu - na silnicích. Vozík lépe "sedí" i v zatáčkách. Montáží odpružení DOGY totiž dochází k rozšíření vozíku. Vozík se rozšíří o cca 3,5 cm na každé straně. Míra rozšíření je dána originální osičkou kola, která je zachována, aby nebylo nutné konstrukci vozíku včetně kol měnit, upravovat, vrtat a podobně. Vozík je při jízdě stabilnější. Krásně sedí na vozovce a není téměř možné jej překlopit.

6) Nízká cena odpruženého vozíku jako kompletu (oproti originál odpruženému vozíku Croozer PLUS je cena vozíku CROOZER Kid for 1 (2) + odpružení DOGY o několik tisíc Korun Českých nižší

7) Moderní originální design

 

Odpružení DOGY components je vyráběno ve 2 materiálových provedeních:

 

1) DOGY LIGHT Spring: duralové odpružení je lehčí, nerezavějící, pevnější, dodáváno se 2 ložisky na každé straně vozíku, certifikováno pro 1 i 2 místné vozíky zatížené až 45 kg. Povrchová úprava: elox.

2) DOGY Economy Spring: ocelové odpružení Economy je dodáváno s 1 ložiskem na každé straně a je certifikováno pro 1-místné vozíky zatížené do 35 kg. Povrchová úprava: prášková barva / komaxit. Vyráí se ve více barevných provedeních.

 

Odpružení DOGY components je konstruováno tak, aby jste jej mohli namontovat na vozík bez jakých koliv úprav vozíku. Montuje se do originálních otvorů, aby zákazník neztrácel záruku na vozík. Není nutné nic řezat, vrtat,...) Montáž je prováděna běžným nářadím, které má jistě každý ve své domácí dílně. (Klíč 10, 11, 19, imbus 4mm.) K odpružení dodáváme tištěný návod nebo lze montáž shlédnout na YouTube. Jistě si každý s montáží poradí.

 

Pružící element odpružení DOGY jsou pružiny. V setu vždy naleznete 1 pár pružin pro vozíky zatížené vahou 0-25kg. Můžeme Vám nabídnout však i pružiny pro vozíky zatížené vahou 25-45 kg. Ty také naleznete na našem e-shopu.

 

Parkovací brzda: odpružení DOGY je možné použít zároveň s originální parkovací brzdou Croozer.
Toto však platí pouze pro vozíky Croozer vyrobené v letech 2005-2012. Jedná se o vozíčky, kde je každá strana vozíku brzděná zvlášť. (2 páky s červenou koulí). U vozíků vyrobených od 2.poloviny 2012, které mají pro brzdění pouze 1 páku, která brzdí obě strany, je nutné tuto brzdu demontovat. Jako náhražku této brzdy vám nabízíme naše parkovací brzdy DOGY components. Naleznete je také na našem e-shopu. Liší se opět rokem výroby vozíku. (Máme 2 typy parkovacích brzd:

  1. pro vozíky Croozer a XLC 2012-2015

  2. pro vozíky CROOZER a XLC 2016+

Tyto brzdy jsou konstruovány stejně, jako brzdy u vozíků Croozer 2005-2012 nebo vozíků XLC 2014-2015.

 

Pro které vozíky je naše odpružení DOGY určeno? 
Pro všechny vozíky CROOZER a XLC vyráběné od roku 2005. Pokud si nevíte rady s tím , jaký vozík vlastníte a máte strach, že je váš vozík starší, přeměřte si osu kola. Ta musí být 12mm.

 

Odpružení DOGY je vyráběno ve 3 provedeních dle roku výroby vozíku.

  1. pro vozíky Croozer 2005-2015 + XLC 2014-2015

  2. pro vozíky Croozer 2016+ (označované Click Crooz)

  3. pro vozíky XLC 2016+

 

Pro vozíky Croozer a XLC vyrábí naše firma DOKOV s.r.o. I další komponenty:

FAST SADA – rychloupínací set pro odpružení DOGY. Sada umožňující rychlou demontáž / montáž odpružení bez použití nářadí. Vhodné pro ty, kdo chtějí vozík používat odpružený I neodpružený a budou tedy odpružení sundavat a nandavat. Sada FAST je též certifikována Strojírenským zkušebním úřadem. Fast sadu naleznete na našem e-shopu.

RUČNÍ BRZDOVÉ SETY DOGY component. Díky nim můžete s vaším vozíkem bezpečněji vyjet i na in-line bruslích či si přibrzďovat při scházení prudšího kopce.

V nabídce máme 2 druhy brzdových systémů.

1) brzda pro přední joggingové kolo

2) brzdy pro zadní kola vozíku – nyní připravujeme....

 

Aby jízda na bruslích či chůze byla co nejpohodlnější i pro vás, nabízíme k vozíkům také nástavce řidítek / madla. Nástavce prodlouží madlo o 15cm. Taktéž madlo zvednou. Vozík je tak pohodlnější nejen pro bruslaře i vyšší postavy / osoby, které nohami kopou do nárazníku vozíku. Díky nástavcům můžete svůj krok prodloužit a chůze, běh či bruslení bude přirozenější.

 

 TEXTILNÍ DOPLŇKY pro vozíky Croozer a XLC

Z vlastních zkušeností z používání cyklovozíků jsme našli nedostatky i v textilní vybavenosti vozíků. 
Nabízíme pro vozíky Croozer a XLC tedy tyto produkty:

1) přední sluneční clony v několika barevných provedeních, upnutí na suché zipy v 7 bodech.

2) Boční sluneční clony – aby dětičkám nesvítilo slunko do vozíku z boku -clony jsou srolovatelné a proto můžete mít spuštěnou třeba jen 1 clonu na 1 straně vozíku

3) Větrací reflexní síťky na zadní část vozíku – ty nejen zajistí lepší větrání vozíku za teplých slunečných dnů, ale navíc Váš vozík výrazně zvýrazní na vozovce a při návratu z cest za pozdějších hodin je Váš vozík viditelnější při osvětlením zezadu jedoucím vozidlem. Určitě je tak cestování na vozovkách mnohem bezpečnější.

4) Síťky proti nečistotám – přední originální síťka je velmi řídká a projde tudy spousty nečistot. Hlavně při jízdě na polních či lesních cestách. Při použití naší síťky DOGY proti nečistotám bude Vaše miminko chráněno před znečištěním-zaprášením a ve vozíku nebudete mít tolik nečistot jako při jízdě bez této přídavné síťky.

 

Do budoucna již nyní připravujeme další doplňky, které jsou leckdy nezbytné pro správné a pohodlné použití vozíku.

Pokud máte jakékoliv dotazy či připomínky k našim produktům, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám vyjdeme maximálně vstříc.

 

!Odpružení DOGY je chráněno průmyslovým vzorem a jeho kopírování je trestné!

Zpět do obchodu