SKI SET pro švýcarské vozíky Leggero

Poptávka po SKI SETU vznikla od prvních majitelů švýcarských vozíků Leggero. Jelikož jej výrobce nenabízí, rozhodli jsme se, že jej vyrobíme. Záměr byl daný, ale řešení žádné. Nebylo nic definováno. Uchycení ski ojí či jedné oje, opasek, spoj opasku a ski oje, materiály atd. První pokusy a nápady jsme konzultovali s vývojovým oddělením ve Švýcarsku. Výsledkem spolupráce s vývojáři Leggera byli 2 varianty, které byli relativně dobře a levně vyrobitelné, ale z našeho pohledu nedostatečně sofistikované a reprezentativní. Jednoduše řečeno laciné. Věděli jsme však, že k upevnění ski oje využijeme ramena jogger setu, která jsou dostatečně pevná. Překážkou byl atypický, na zakázku vyráběný, profil. Přesto jsme se pustili do výroby speciálního "nástavce", který nahrazuje originální vidlici jogger setu. Systém jištění a upevnění je totožný. Ač se jedná o nejdražší díl celé sady, má své opodstatnění. Finální produkce začala ca po 18-ti měsících od první myšlenky. Desítky hodin vymýšlení a zkoušení variant. Nad výkresy, nad vzorky a testováním. S testováním SKI SETu pomohl spolu dalšími velkými sportovci i mistr světa v kvadriatlonu Petr Sůsa, za což mu velice děkujeme!

          Legger_swiss innovation.png                    

Od konkurence se náš SKI SET liší  počtem tzv. SKI ojí. U konkurence najdete vždy dvě. Proč tedy používáme pouze jednu? Díky speciálnímu materiálu, který zajistí dostatečnou pevnost a tuhost kompletu přináší toto spojení mnoho výhod. Mezi ně patří například mnohem větší volnost pohybu lyžaře např. při otáčení za dítětem ale i při otáčení s vozíkem, brzdění a při nečekaném pádu, který může potkat i zkušeného lyžaře. Pravděpodobnost zranění lyžaře je mnohonásobně nižší. Samotné připojení ski oje je také snadné. Opasek lze potočit na bok, připojit ski oj a opasek náseldně otočit zpět na své místo.

 

                                    SKI SET komponenty_900.jpeg

 K připevnění slouží speciální gumový segment, který najdete i na cyklooji vozíků Leggero. V tomto segmentu je zalité ocelové lanko, které zajišťuje 100% pevnost dílu. Tento gumový segment je zajištěn závlačkou. V testování máme i magnetický kolík, který zjednodušuje připojení ski oje k opasku. Součástí opasku je i pojistný řemínek pro případ, že se primární spoj z nějakého důvodu uvolnil. Ano, mysleli jsme na všechno :). 

    

Použitý opasek certifikovaný na zátěž 150kg a standardně se používá jako jistící opasek pro výškové práce je velice komfortní. K dispozici jsou 2 velikosti a to pro obvod pasu do ca 95cm a od 90cm výše. Jednotlivé konce opasku se spojují suchých zipem a následně popruhem s kovovou přezkou. Díky polstrování, které najdete i v přední části, je mnohem pohodlnější než jiné konkurenční opasky. Ty jsou polstrované pouze v zadní části, kde není vyvíjen téměř žádný tlak. Pouze při sjezdu a brždění. Polstrování v přední části je při tahu mnohem důležitější než v části zadní.

Použité lyže jsou české výroby a jedná se o 110cm dlouhé běžky s hladkou skluznicí a dřevěným jádrem. Konzole jsou hliníkové, zejména kvůli hmotnosti.

                                     

SKI SET doporučujeme zejména na styl bruslení. Rekreační "klasiku" i "procházky" zasněženou přírodou si samozřejmě užijete také. Ne každý je běžkařem a tráví rád volný čas s dětmi v přírodě. Proto jsme SKI SET doplnili o tzv. kočárkový zimní set. Jedná se o malou lyžičku nahrazující přední 16" joggingové kolo. Kočárkový zimní set je vhodný na procházky v hlubším sněhu, kde by se kola mohla ve sněhu bořit.

Martin-skate-1-o-900.jpg  Petr-susa-azuro-900.jpg  IMG_2269.jpg

PRODUKTY: SKI SET LEGGERO ENSO

                    PŘEDNÍ LYŽE LEGGERO

Zpět do obchodu